27 lutego 2016

Na cieplejsze dni

Chłodnik ogórkowy


Składniki:
(na dwie lub trzy porcje) 
2 duże ogórki szklarniowe lub 6 gruntowych
1 ząbek czosnku
3 łyżki drobno posiekanego koperku
400 gram jogurtu naturalnego
sól i pieprz
2 lub 3 ugotowane jajka

• Ogórki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Czosnek rozgniatamy w prasce.
• Czosnek dodajemy do startego ogórka i doprawiamy pieprzem, solą i wsypujemy drobno posiekany koperek. Do całości dodajemy jogurt naturalny i dokładnie mieszamy.
• Gotowy chłodnik schładzamy dobrze w lodówce. 
• Podajemy z ugotowanym jajkiem i posypujemy koperkiem. 

Smacznego!

Zapraszam na: instagram.com/juoljumi

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz