22 sierpnia 2016

Na zielono

Muffinki ze szpinakiem i fetą

Składniki: 
200 gram mrożonego szpinaku
100 gramów sera feta
1 ząbek czosnku 
250 gram mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1/2 łyżeczki soli
2 jajka
250 ml jogurtu naturalnego 
100 gram roztopionego masła

• Szpinak rozmrażamy i dusimy na patelni do odparowania płynu. Doprawiamy uniwersalną przyprawą (typu jarzynka) i studzimy. 
• W misce mieszamy suche składniki:  mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól. Natomiast w drugiej mokre: jajka, jogurt naturalny i masło. Łączymy je ze sobą. 
• Dodajemy wystudzony szpinak i rozdrobniony ser feta. Napełniamy ciastem foremki do muffinek. 
• Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut. 

Smacznego!

Zapraszam na: instagram.com/juoljumi

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz