15 sierpnia 2016

Zdrowo i pysznie

Ciasteczka Musli 


Składniki: 
185 gram roztopionego masła
130 gram (szklanka) musli 
90 gram (szklanka) płatków owsianych
90 gram (szklanka) wiórków kokosowych 
35 gram (1/4 szklanki) ziaren sezamu 
1/2 szklanki mąki pszennej
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
70 g brązowego cukru
1 łyżka miodu 
1 roztrzepane jajko


• Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy. Następnie odstawiamy na chwilkę by płatki nasiąkły mokrymi składnikami, co ułatwi nam formowanie kulek wielkości orzecha włoskiego.
• Uformowane kulki układamy w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczamy ciasteczka. 
• Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na 13-15 minut, zostawiamy do wystygnięcia na blaszce aż stwardnieją.

Smacznego!

Zapraszam na: instagram.com/juoljumi

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz