29 września 2016

Cukiniowe lato

Placuszki z cukinii



Składniki:
3 łyżki mąki pszennej 
1 jajko
2 łyżki mleka
1 cukinia (około 300 gram)
posiekana natka pietruszki
sól i pieprz 
olej do smażenia 

• Mąkę przesiewamy, dodajemy szczyptę soli, pieprzu i całość mieszamy z roztrzepanym jajkiem. Stopniowo wlewamy mleko ciągle mieszając trzepaczką, aż ciasto będzie gładkie. Dodajemy tartą na dużych oczkach cukinię oraz natkę pietruszki. 
• Rozgrzewamy olej na patelni i nakładamy po łyżce masy i smażymy około 2-3 minuty. Gdy się zarumienią przewracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze 1-2 minuty. 

Smacznego! 





Zapraszam na: instagram.com/juoljumi

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz