Ciasto jogurtowe z malinami
Składniki:
3 jajka
1 szklanka jogurtu naturalnego
3 szklanki mąki pszennej
1 i 3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki cukru waniliowego
3 szklanki malin
• Do jednej miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dwiema łyżkami mąki obsypujemy maliny.
• W drugiej miksujemy na puszystą masę jajka z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy jogurt naturalny, olej oraz mąkę z proszkiem do pieczenia.
• Blaszkę do pieczenia 22 cm x 33 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wylewamy do formy i na wierzchu układamy maliny.
• Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 45-50 minut ( do suchego patyczka). Po wyjęciu z piekarnika obsypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!
Zapraszam na: instagram.com/juoljumi
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz