28 września 2016

MalinoweLove

Ciasto jogurtowe z malinami



Składniki:
3 jajka
1 szklanka jogurtu naturalnego
3 szklanki mąki pszennej 
1 i 3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju 
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki cukru waniliowego
3 szklanki malin 

• Do jednej miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dwiema łyżkami mąki obsypujemy maliny. 
• W drugiej miksujemy na puszystą masę jajka z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy jogurt naturalny, olej oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. 
• Blaszkę do pieczenia 22 cm x 33 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wylewamy do formy i na wierzchu układamy maliny. 
• Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 45-50 minut ( do suchego patyczka). Po wyjęciu z piekarnika obsypujemy cukrem pudrem. 

Smacznego!

Zapraszam na: instagram.com/juoljumi

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz